Olete oodatud näituse avamiselel 29. juunil kell 16!

Kunstnikud_kogukonnas_plakat.jpg

 

Kunstnikud kogukonnas

Saare- ja Muhumaal, merest ümbritsetud  geograafiliselt piiritletud kogukonnas, elab ja tegutseb palju erineva haridusliku tausta ning loomekogemusega professionaal-seid ja harrastuskunstnikke.

Võrreldes esinemiskunstidega tegelevate loomeinimestega, nagu lauljad ja näitlejad, jäävad kunstnikud kogukonnas sageli märkamatuteks, heal juhul tuntakse mõnd markantsemat tegelast nägupidi, kuid kaugeltki ei olda kursis, millega ta õieti tegeleb. Sestap otsustas üks grupp Saare- ja Muhumaal elavaid ja tegutsevaid professionaalseid kunstnikke  esineda näituste sarjaga „Kunstnikud kogukonnas „, et olla kogukonnale ja siinsetele külalistele lähemal.

Alates möödunud aasta lõpust on näitused olnud Leisi Keskkoolis, Kuressaare Raegaleriis ja Valjala Rahvamajas, kavas on esineda Kihelkonna ja Salme kultuurimajades. Esindatud on maal ja graafika ning materjalikunstidest tekstiil, nahk ja keraamika - nii kaasaegses, kontseptuaalsemas kui ka traditsioonilises võtmes.

Näitusel esinevad Aili Jung, Külliki Järvila, Leelo Leesi, Piret Männa, Erika Pedak, Kristiina Pärk, Anna Sui, Boris Šestakov, Marget Tafel, Anne Tootmaa, Endla Tuutma ja Katrin Vaher.

Iga uus näitus on olnud pisut varieeruv nii osalevate kunstnike kui nende esitatud tööde poolest. Selle väljapaneku eripäraks on tööde vahetumine või lisandumine kogu näituse kestel. Samuti näeme vabaloominguliste kunstiteoste kõrval senisest rohkem unikaaldisaini esemeid.

Näitusmüük on avatud 30. juunist 28. juulini.