LIISI LUKK

Autorinäitus „Joonistused“

Liisi Lukk on sündinud 1977. aastal Tallinnas. 2000. aastal lõpetas kunstnik Eesti Kunstiakadeemia nahakunsti eriala. Pärast kümneaastast küljendaja ja kujundaja töökogemust erinevates kirjastustes on Liisi Lukk alates 2009. aastast tegev vabakutselise kunstnikuna. Kunstnik tegeleb põhiliselt joonistamisega. Vabakutselisena on kunstnik jätkanud küljendamise ja kujundamise tööd, andes panuse erinevate raamatute, brozüüride, postkaartide ja muude trükiste valmimisse.

Näitusel eksponeerimisele tulevad autoritööd on paeluvalt detailsed, lapselikult kirevad ning rõõmsameelsed, nii et kõikide nüansside hoomamiseks peab varuma aega. Tegemist on kunstniku teise autorinäitusega Kuressaares. Esimest korda sai Liisi Lukk´i loomingut Saaremaal nautida 2001 aastal näitusel “Naised”.

Kunstnik on näituse kohta öelnud: “Näitus koosneb suurel hulgal minu kõige uuematest joonistustest. Tööd on tehtud segatehnikas. Kasutan tintenpeni, markereid, tinti, atsetooniga siirdamistehnikat, shabloone. Põhiliseks inspiratsiooniks on olnud linnud-lilled, aga ka kassid, majad ja naised. Detailides olen kasutanud ka inspiratsiooni, mis on saadud tütar Lotte joonistustest. Minu tööd on väga detailsed, fantaasiarikkad ja lõbusad. Neid saab pikalt uurida, et märgata kõike, mis on pildile tehtud. Sobivad kaunistuseks nii laste-, elu- kui ka magamistuppa. Pildid on prinditud kapa-plaadile originaaljoonistuste järgi. “

Kunstnik Liisi Lukk´i näitus jääb Saaremaa Kunstistuudios avatuks

16. septembrini 2017.

Näitusi Saaremaa Kunstistuudios toetab Eesti Kultuurkapital